KEMISK PEELING

Information:

Kemisk Peeling

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där aktiva ämnen läggs på huden för hud förbättring och hud föryngring. Dagens vetenskapliga kunskaper ger oss möjlighet att anpassa olika kemiska peelingar med deras specifika ämnen individuellt för att bästa effekt.
En mildare kemisk peeling är behandling med AHA-syror. En starkare kemisk peeling innehåller oftast TCA, triklorättiksyra.

AHA-peel (alpha hydroxy acids) är koncentrerade frukt-, mjölk- och sockersyror som aktivt löser upp det yttersta lagret av huden. Behandlingen rekommenderas för de som har hudproblem som tex. solskador, hyperpigmenteringar, överkänslighet, tunn hud, acne och acnetendens.
TCA-peel (triklorättiksyra) används för att minska rynkor, ärr, ojämn hud struktur och pigmentering. Resultatet beror på koncentration av syra i preparatet.

Effekter
En peelbehandling avlägsnar gamla och skadade hudceller tillsammans med orenheter djupt i porerna. Behandlingen stimulerar huden till nybildning, vilket gör huden jämnare med ökad lyster.

Hur går det till?

Vi börjar med en konsultation innan behandlingen utförs.

Behandlingen  går snabbt och är helt smärtfri. De flyttande ämnen appliceras på det aktuella området och får verka. Efter behandlingen med TCA-syra känns en intensiv sveda under ca 3-4 min, sedan går det över. Efter detta startar läkningsprocessen, då man fjällar av lager av gammal hud under ca en vecka.

Efter behandlingen
Efter att flagorna faller kan man se den nya ljusrosa babylik hud. Oftast svullnar man omkring det peelade området. Man kan även läcka sårvätska genom huden, vilket är helt normalt. För att motverka svullnaden försök att sova på ryggen, gärna med en extra kudde under huvudet.